För våra minsta små

"Vi finns här för våra minsta små gosiga, underliga, trotsiga, fina, kladdiga, skojiga, irriterande, älskvärda och sockersöta små barn"

Vår filosofi

Vi tar vara på glädjen i att vara förälder, den oförställda galenskapen i ett skrattanfall och det första matkladdet med egna bestick. Amningen som fungerar, favoritnappen som alltid måste vara med och nappflaskorna som signalerar att det är läggdags. Lugna nätter och glada dagar med bebisar som utvecklas och upptäcker sin värld. Det är Bambino Mam i ett nötskal och vi har bakgrunden, varumärkena och produkterna som bevisar det.

Säkerheten främst

Produkter för bebisar måste leva upp till många olika krav. De måste tillverkas av rena och säkra material. De ska inte gå att svälja eller bita sönder. Det får inte lossna små bitar. Det måste vara tydliga instruktioner och varningar på förpackningarna. Allt det här styrs av tydliga säkerhetsstandarder på EU-nivå som Mams grundare Peter Röhrig varit personligt involverad i att införa de senaste 25 åren. Detta viktiga arbete har också uppmärksammats av EU-kommission som gett MAM ett pris för produktsäkerhet. Det är naturligt för oss att gå i bräschen och visa vägen för branschen när det gäller säkerhet, materialval, design och funktion. Allt för att våra bebisar ska må bra och inte utsättas för fara.

Läs mer om hur MAM:s Produktsäkerhet prisats av EU

Vi lyssnar på våra kunder och våra konsumenter

Det finns ingen grupp konsumenter som är så engagerade och frågvisa som föräldrar. Det innebär att våra kunder också är engagerade och frågvisa. Därför går det alltid att komma i kontakt med oss, både som kundtjänst men också med vår egen sjuksköterska som kan svara på alla tänkbara frågor. Men det är inte bara frågor som kommer utan även riktigt bra idéer på förändring av befintliga produkter men också helt nya varianter. Det är en stor glädje för oss att ha så engagerade kunder och användare av våra produkter och vi vill gärna uppmuntra till att ta kontakt med oss. I stort som smått.

Hållbarhet är en självklarhet

Vi ser inte bara till att våra produkter är av högsta kvalitet, säkra och praktiska, vi arbetar också noga i alla led för att skydda och bevara miljön för kommande generationer. Det gör vi på många olika sätt. Giftfri produktion har varit en självklarhet från starten och vi stödjer och uppmuntrar forskning kring nya hållbara material som kan ersätta plast. Vi mäter vårt miljöavtryck i alla led och arbetar hårt för att minska koldioxidförbrukningen. Vi tillverkar enbart produkter som vi vet kommer att säljas för att minska resursförbrukning och ser till att stödja våra anställda i Ungern och Thailand med gratis sjukvård, bra löner och bra arbetsförhållanden.

Arbetar man med produkter för bebisar faller det sig naturligt att göra allt man kan för att det ska finnas bra levnadsförhållanden när de små växer upp och själva blir föräldrar.

Läs mer i vår internationella CSR-rapport.

Engagerade medarbetare gör skillnad

Vår framgång beror på de människor som arbetar för oss och med oss. Vi är övertygade om att människor som gillar att arbeta tidigt kommer ta in mer kärlek och passion – och det är något som kan kännas i våra nappar, flaskor och andra produkter såväl som i kommunikationen med våra kunder.

Vi stödjer barn över hela världen

Operation Smile är idag en internationell hjälporganisation vars nätverk av tusentals medicinska volontärer från över 80 länder har som mål att förbättra livet för barn i över 60 länder. De har hittills utfört över 250 000 kostnadsfria operationer på barn, ungdomar och unga vuxna med läpp-, käk- eller gomspalt (LKG), eller andra ansiktsmissbildningar. De utbildar läkare och lokal sjukvårdspersonal på plats så att de på sikt själva klarar att ta hand om sina patienter.

I år har vi på Bambino Mam valt att stödja Operation Smile. Vår hjälp har bidragit till 100 operationer och det gläder oss verkligen. Men mer hjälp behövs och vill du läsa mer och även ge ditt bidrag, klicka dig vidare på länken nedan.

Läs mer om Operation Smile

Organisationer vi stödjer