MAM:s produktsäkerhet prisad av EU

 

MAM har länge spelat en ledande och aktiv roll i branschen och i EU:s standardiseringsarbete för att höja säkerhetsnivån för babyprodukter. Nu har MAM:s säkerhetsarbete uppmärksammats av EU-kommissionen med ett specialpris i samband med utdelningen av det nyinstiftade produktsäkerhetspriset ”The EU Product Safety Award”. 

I över 40 år har MAM tillgodosett de höga krav som föräldrar ställer på sina bebisars nappar och flaskor. Redan från början var målsättningen för Peter Röhrig, MAM:s grundare, att fokusera på hög säkerhet och kvalitet, något som han och MAM nu uppmärksammas för.

– Vi är oerhört stolta över att EU-kommissionen tilldelar oss detta pris för produktsäkerhet. Genom alla år har vi arbetat hårt för att vara marknadsledande inom säkerhet och utveckla trygga och hälsosamma produkter för bebisar, säger Peter Röhrig.

Små barn är en speciellt utsatt grupp när det gäller produktsäkerhet. Med priset uppmärksammar EU de företag som går utöver kraven i EU:s lagstiftning för att skapa ännu större konsumentsäkerhet. Genom att visa ”best praxis” vill EU-kommissionen inspirera andra företag att göra detsamma och höja konsumentskyddet i hela EU.

MAM:s gedigna testkriterier ligger långt över de säkerhetsstandarder EU ställer, till exempel utsätts napparna för 40 olika testmetoder, och nappflaskorna för 28 olika tester innan de säljs ute på marknaden. MAM utvecklar sina produkter genom forskning och testar i eget laboratorium.

– I Skandinavien ställs höga kvalitetskrav och utmärkelsen är ett betyg på att MAM är bäst i klassen när det gäller produktsäkerhet för de minsta. Priset visar att den höga standard och de krav vi själva satt faktiskt lyft hela branschen till ökat säkerhets- och kvalitetstänk kring babyprodukter, vilket gynnar miljontals bebisar och deras föräldrar, säger Ingrid Grönfeldt, vd för svenska Bambino Mam.

 

Här kan du läsa mer om MAM:s säkerhet- och hållbarhetsarbete.

Här kan du läsa vårt pressmeddelande.

EU Safety Award